🥇 El Saló de Maig compleix 40 anys - Anquins Art Gallery Artworks Art Gallery Spain Buy Paintings

El SalĂł de Maig compleix 40 anys



Aquest mes de maig, la Galeria Anquin’s commemora el 40è aniversari del Saló de Maig, que tindrà lloc entre l’11 de maig i el 15 de juny a la ciutat de Reus. Per celebrar-ho, més enllà de l’habitual mostra col·lectiva, Anquin’s ha volgut arrodonir l’aniversari traslladant els actes de celebració més enllà de l’espai expositiu tradicional i fent una emotiva mirada al passat, present i futur de la galeria.

El dia 11 de maig s’inauguraran simultàniament les quatre exposicions previstes. L’epicentre serà, com sempre, la galeria d’art. 40 artistes actuals, el present d’Anquin’s, exposaran les seves pintures en format 40 (100x81cm.) i escultures realitzades especialment per l’ocasió. Artistes consagrats com Aguilar Moré, Badia Camps, Carlos Morago, Perico Pastor o Vives Fierro, juntament amb joves artistes com Gustavo Díaz Sosa i Miquel Wert; escultors com Artur Aldomà, Jesus Curia o Joan Mora; i artistes locals com Neus Segrià, Mercè Bessó, Sefa Ferré i Coia Ibáñez, entre molts d'altres.


[La directora d'Anquin's, Pepa Quinteiro, amb el regidor de cultura de l'Ajuntament de Reus, Joaquim Sorio, a la presentaciĂł del 40 SalĂł de Maig]

Alhora, Anquin's ha volgut fer una ullada a l'extens passat del Saló de Maig amb un homenatge als artistes clàssics que hi van participar. Per això, l’espai Anquin’s Col·lecció acollirà una mostra amb obres de pintors de la talla de Clavé, Cuixart o Tharrats, juntament amb artistes reusencs com Rebull, Morató Aragonès o Ceferino Olivé. El repàs històric es completarà amb una mostra dels 40 exemplars dels catàlegs del Saló de Maig editats des del 1973 fins avui.

Paral·lelament, la reconeguda artista Isabel Saludes presentarà a l’Espai contemporani [ARTLOFT] una selecció de la seva darrera obra sota el títol 'El so és secret'. Per últim, la nau de Vermuts Rofes de Reus acollirà durant tot el mes el Saló de Maig-Off, una instal·lació d’escultures de gran format a càrrec del artistes Tom Carr, Jaime de Córdoba i Oriol Texidor. A més a més, el mateix dia de la inauguració, Rofes acollirà un àpat on artistes i amants de l’art compartiran taula i impressions, evocant els sopars d’art que acompanyaven anteriors edicions del Saló de Maig. 

La darrera novetat d’aquest 40è aniversari arribarà un cop s’hagi celebrat la seva cloenda. Mantenint el seu esperit de fer arribar l’art a tothom, Anquin’s ha volgut que el Saló de Maig surti per primer cop de la ciutat de Reus. Així, les 40 obres que conformen l’exposició viatjaran a Tarragona, on s’obriran al públic al Tinglado 4 del Moll de Costa a mitjans del mes d’agost.
Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December