🥇 DAVID CASALS inaugura la temporada a ANQUINS - Anquins Art Gallery Comprar obras arte Galería premios

DAVID CASALS inaugura la temporada a ANQUINS


El divendres 16 de setembre la galeria Anquin's comença la nova temporada artística amb l'exposició de l'artista DAVID CASALS (Centelles, 1976), un artista pel qual la galeria va apostar des dels inicis de la seva trajectòria quan l’any 2002 va ser finalista del X Concurs Biennal de Pintura Jove, organitzat per la galeria periòdicament.

Properament la galeria convocarà la 14ena edició d’aquest Concurs amb la col•laboració de Caixa Penedès. David Casals és un dels talents descoberts per aquest Concurs que ha proporcionat un canvi generacional dels artistes de la galeria i que ha propiciat la introducció de molts d’artistes en el món de les galeries.

David Casals, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i amb una trajectòria artística de més de 10 anys, ha obtingut importants premis i actualment la seva obra es troba en destacades col•leccions, com es ara la Fundació Vila Casas, la Col.lecció Testimoni de la Caixa o la Fundació de les Arts i els Artistes de Barcelona.

L’obra de David Casals s’emmarca dins el realisme contemporani amb uns trets ben diferenciats en relació a d’altres artistes de la seva generació. Cal destacar l’amplitud de la seva temàtica i el fet que es troba igualment còmode en l’àmbit urbà com en l’àmbit rural. El seus orígens i la proximitat als paisatges d’Osona ha influenciat la seva pintura que en una primera ullada ens pot evocar obres bucòliques i complaents d’artistes olotins del segle passat, però que amb una lectura més pausada ens revelen una nova visió del paisatge, molt fresca i contemporània. La tècnica emprada, els colors, l’enfocament, els detalls, el format i la presentació ens mostren un artista plenament actual.

D’altra banda, David Casals integra en la seva obra la influència de la fotografia sobre la pintura, a través de les pintures en blanc i negre.

Es en la sèrie que anomena “Memòria” on recull tot el caràcter emotiu i nostàlgic de la fotografia en blanc i negre : Imatges de racons i ciutats properes amb tota la gamma de grisos que ens recorden altres temps i que poden ser molt suggeridores.

Completa l’exposició algunes obres de gran format amb la figura com a protagonista i la llum com a rerefons.

David Casals juga amb la llum i la seva absència en tot el conjunt de la seva obra però especialment en les seves pintures de capvespre i els nocturns. Per aquest motiu, la galeria va escollir una de les seves obres per formar part de la TARDOR DE L´ART, una iniciativa del Gremi de Galeries d’Art en la qual participen moltes galeries de Catalunya sota el títol: ON OFF. L’obra escollida formarà part de l’exposició.

En la web de la galeria www.anquins.com es podrà veure totes les obres de l’exposició a partir del dia 16 de setembre.
Esperem rebre els vostres comentaris.

domingo lunes martes miércoles jueves viernes sábado enero febrero marzo abril Mayo junio julio agosto septiembre octubre noviembre diciembre