🥇 VI NIT DEL GALERISME. LLIURAMENT DELS PREMIS GAC - Anquins Art Gallery Artworks Art Gallery Spain Buy Paintings

VI NIT DEL GALERISME. LLIURAMENT DELS PREMIS GAC


Imatge dels premiats i del Jurat del Premis GAC que es van lliurar en el decurs de la
VI Nit del Galerisme que va tenir lloc al MACBA 

La directora de la Galeria Anquin's , ha participat en els Premis GAC-VI Nit del Galerisme, com a integrant del jurat que ha elegit els guanyadors.
El lliurament de premis es va realitzar aquest dimarts 29 al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i va comptar amb la presència de més de 300 personalitats del món de la cultura com galeristes, col·leccionistes, directors de museus i fundacions, artistes i mitjans de comunicació, i d’autoritats com Xavier Trias, alcalde de Barcelona i Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Al llarg de les seves sis edicions els Premis GAC, atorgats per les galeries d’art de Catalunya amb l’objectiu de potenciar el paper difusor i emprenedor d’aquests espais en el mercat artístic i la promoció d’artistes, s’han convertit en una important cita anual del sector.

Aquest any el jurat va estar format, a més d’Ana Vallès, directora de la Fundació Sorigué, per Xavier Antich, crític d’art i president del jurat; Pilar Carbonell, Galeria Palma XII, Josep Maria Civit, col·leccionista, Carme Espinet, Galeria Carme Espinet; Carles Guerra, conservador en cap del MACBA, Moisès Pérez de Albéniz, Galeria Moisès Pérez de Albéniz, Pepa Quinteiro, Galeria Anquin s; Jaume Sordo, col·leccionista i president de l’Associació de Col·leccionistes privats d’Art Contemporani 9915, i Elena Vozmediano, crítica d’art.

En aquesta edició es va lliurar un premi honorífic a la trajectòria artística de Antoni Muntadas, considerat un dels pioners del media art i l’art conceptual.

A través de diferents formats com el vídeo, la fotografia, les intervencions urbanes, les performances, Internet i els recursos multimèdia, Antoni Muntadas (Barcelona, ​​1942) ha abordat temes socials, polítics i de comunicació, com la relació entre espai públic i privat, l’homogeneïtzació cultural o la globalització, i investiga els canals d’informació, sobretot dels mass media, i les formes en que poden ser utilitzats per a censurar o promulgar idees.

Els guanyadors dels Premis GAC 2013 sĂłn:

- Premi a la galeria per la seva trajectòria: Galeria Carles Taché

- Premi al col·leccionisme: Ernesto Ventós

- Premi a la crítica d’art: Anna Maria Guasch

- Premi a la galeria per la seva trajectòria internacional: Casa Sense Fi

- Premi al comissari d’exposicions: Marta Gili

- Premi al mitjĂ  de comunicaciĂł: Escletxes (BTV)

- Premi a l’artista jove per la millor exposició en galeria: Adrián Melis “Noves estructures de producció” – ADN Galeria
Els Premis GAC tenen la col·laboració de l’ Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) i l’ Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya, així com amb el patrocini de la Fundació Banc Sabadell.








Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December